Marraskuun näyttely:

Jorma Helenius

Jorma Helenius(1955) ulkoilmamaalauksen mestari.

Kuvittele olevasi metsässä, kaartuvan joen törmällä. Sinulla on kamera kädessäsi ja odotat, että aurinko laskee sen verran, että valonsäteet leikkaavat puiden välistä vastarannalle. “Klik”

Jorma Helenius on samassa paikassa maalaustelineen ja maalauksen kanssa. Hän on edellisenä päivänä maalannut teoksen sommitelman ja pohjavärin samassa paikassa. Nyt hän odottaa auringon laskua. Hänellä on valmiina sekoitettuja värejä paletillaan ja pian hän työskentelee vimmatusti, ennen kuin aurinko on liian alhaalla! Tämä on sekoitus impressiota ’hetken vaikutelmaa’ ja naturalismia.

“Hän yksinkertaisesti maalaa suomalaisen luonnon rauhaa, sen alkuperäisessä asussa, puhtaudessa ja tyyneydessä. Hän maalaa hellävaroen, ei välinpitämättömästi. Kaiken taustalla on tämän päivän kansallisen koulukunnan tinkimätön vaatimus luonnosta huolehtimisesta ja sen suojelusta.”

Aleksandr D. Borovskij Valtiollinen Venäläinen Museo Nykytaiteen osastonjohtaja
Hiekkajoki, Lieksa 75x126cm *kysy hintaa*

Hanko 22x27cm *kysy hintaa*

Hiekkajoki, Lieksa 34x27cm *kysy hintaa*

Kuusamo, Kiutaköngas 40x56cm *kysy hintaa*

Guskala, Karjala 47x62cm *kysy hintaa*

Hiekkajoki, Lieksa 52x38cm *kysy hintaa*

Hanko, 24x33cm *kysy hintaa*

"Ulkoilmamaalarille huono kesäkin on parempi kuin huono talvi. Hyttysiä ja paarmoja sietää enemmän kuin loskaa ja räntää. Pian tulee taas kuitenkin kelit, jolloin ei öttiäiset pistele vaan pakkanen pistelee sormissa ja varpaissa. Hyvässä talvimaalauskelissä ei vaivojaan onneksi juuri huomaa...kuin vasta iltapäivällä lopettaessa hommat.

Kyllä maastossa maalaaminen on auvoista, tosin aavistuksen yksinäistä.

Kun töitään näyttelee, kysyvät ihmiset kauanko menee yhden työn maalaamiseen- niin kuin sillä käytetyllä ajalla olisi mitään merkitystä.... kukaan ei kysy millaista siellä työpaikallasi on.

Työpaikalla on kaunista, vaihtelevaa, inspiroivaa ja hyvä ilmanvaihto."

-Jorma Helenius